Vill ha lista..









Blod är tjockare än vatten..

Din familj är och kommer alltid att vara dom som står dig närmast. Det har jag insett nu det senaste året. Trots mycket tjat, bråk, onödiga konflikter etc. så kommer min familj alltid att stå mig närmst. Inte förrän nu har jag förstått att oavsett vad så kommer dom alltid att ställa upp i alla lägen. Jag hade inte klarat en dag utan min pappa, låtsas mamma och alla mina syskon.
Många tankar flyger runt i huvudet. Hur kunde jag behandla dom som skit när jag var yngre? Hur kunde jag säga som jag gjorde? Hur kunde jag ljuga dom rätt upp i ansiktet? Hur kunde jag svika dom så många gånger att jag inte ens kan räkna dom? hur kunde jag... ja, listan kan bli lång. Jag har många gånger fått bita i det sura äpplet för mitt beteende, jag har fått kämpa mig upp på berget för att få dom att lita på mig igen efter att jag svikit dom gång på gång. Det jag heller inte fattar är hur man kan säga "men ni fattar ju inte". Jodå dom fattar mer än vad du tror, det har jag lärt mig.
Jag blir så ledsen på mig själv när jag blickar tillbaka på hur jag behandlat dom, hur kunde jag göra så?
Om jag kunde skulle jag spola tillbaka tiden och talat sanning alla gånger jag ljugit, jag skulle tänka flera gånger om innan jag gjorde det jag inte skulle gjort. Men det är lätt att vara efterklok och förhoppningsvis har jag lärt mig av dom misstagen.
Jag kan inte säga mer än att jag är så otroligt glad över att jag kommit över den tröskeln, jag har en öppen och ärlig konversation med min familj vilket känns hur skönt som helst. Dom ställer upp när jag behöver hjälp etc. det handlar om att ge och ta som pappa alltid försökte få mig att förstå.
Jag är så glad att jag har er min älskade familj. Utan er skulle jag inte vara den jag är idag. Tack för att ni finns! <3

Linda Karlsson

Linda heter jag, 20 år och bor i Stockholm.

RSS 2.0